BRODERLOGE NR. 65 MORGENSTJERNEN, HASLEV

under Den Uafhængige Storloge for Kongeriget Danmark I.O.O.F

 

 

 

Morgenstjernens historie

I 1919 mødtes 11 Odd Fellow brødre i Haslev for at drøfte muligheden for at oprette en Odd Fellow forening i byen. Foreningen blev oprettet i 1921 med navnet "Haslev" og kom til at høre under loge nr. 22 "Niels Juel" i Køge.

I 1939 søgte man Storlogen om tilladelse til at stifte en loge i byen, og den 17. december 1939 blev loge nr. 65 "Morgenstjernen" indviet. Navnet henviser til den første loge, som vor Ordens grundlægger br. Thomas Wildey stiftede i England.

Haslev var den første by uden købstadsrettigheder, der fik Odd Fellow loge.

Den erhvervede bolig Gamle By 4 blev i løbet af sommeren 1939 ombygget af brødrene til logebrug, og som nævnt andet sted er der flere gange blevet foretaget ombygninger.

Under besættelsen var mødeaktiviteten meget naturligt besværliggjort, men logens bygning blev bl.a. anvendt som feriekoloni for drenge fra København, og Haandværkerskolen drev undervisning i selskabslokalerne.

Bygningen har ændret sig i tidens løb, og der er kommet mange nye brødre til logen. Så rammerne ser i dag anderledes ud, men indholdet og formålet med logens arbejde er stadig det samme, og de mange nye indvielser de seneste år bekræfter os i, at Ordenen også har et budskab til nutidens mennesker.

Lige fra starten af foreningen og til i dag har Odd Fellow brødrene i Haslev foretaget et udadvendt arbejde for det der dengang blev kaldt "skjult nød i Haslev og omegn". I dag er et af de større arrangementer de to årlige handicapfester, som sker i samarbejde med søsterlogen Anne Hardenberg. Desuden gives hvert år økonomisk støtte til velgørende eller kulturelle formål af meget forskellig karakter.


 

Gamle By 4 4690 Haslev Tlf. nr.  5631 2613